Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 16:59:00

MSZP: azok kaphatják meg az ingyenes oltást, akik mindenkinél jobb kapcsolatokkal bírnak

A mai azonnali kérdések során az influenza elleni ingyenes oltóanyagról is kérdezték a kormányt. Bangóné Borbély Ildikó​nem kevesebbet, mint azt állította, hogy nem igaz, hogy mindenki számára térítésmentesen jár az oltás.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) az ingyenes influenza elleni oltásról azt mondta, az egyszerűen nem igaz, hogy mindenkinek térítésmentesen jár. Azok kaphatják meg, akik mindenkit megelőzve be tudnak jelentkezni az oltásra a háziorvoshoz, vagy mindenkinél jobb kapcsolatokkal bírnak. Szerinte nem áll rendelkezésre annyi vakcina, amennyire az állampolgároknak szükségük lehet, és az is tudott, hogy nem lehet csak úgy gyártani, arra fél év, egy év lenne szükséges.

Lesz elég vakcina vagy nem lesz? - kérdezte a szocialista politikus.

Pogácsás Tibor belügyi államtitkár úgy reagált: a szocialisták hamis vádakat fogalmaznak meg videókban, a Facebookon, és nagyon furcsa, cinikus és visszatetsző, hogy eközben álhírekkel vádolják meg a kormányt.

Kiemelte: most kezdődik az influenza elleni védőoltás szezonja. Amikor lefutott és mindenki megkapta, akkor tessék reagálni - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a tavaly igénybe vett oltóanyag kétszerese rendelkezésre áll, és a további mennyiség is elérhető lesz szükség esetén. Az oltóanyag kiszállítását biztosítják - tette hozzá.

3 éven aluli gyermekek és várandós nők kaphatják a felvásárolt vakcinákat

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink