Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 10:58:00

Már több mint 18 ezer szakdolgozó tiltakozik a szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen

Eddig több mint 18 ezren írták alá a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara petícióját, amely azt kéri: a szolgálati jogviszonyról szóló törvény ne vonatkozzon a szakdolgozókra – számol be az RTL Klub Híradó.

A jogszabály értelmében az ápolókat is áthelyezhetnék akár két évre más intézménybe, valamint választaniuk kell, hogy a magán- vagy az állami egészségügyben akarnak dolgozni, a másodállásokat pedig engedélyeztetni kell. A szakdolgozók fizetésének megemeléséről azonban az új törvény nem rendelkezik, ők a 2016-ban beígért többlépcsős béremelés következő részét kapják meg novemberben.

Az RTL Klub Híradó kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: az Orbán-kormány a bérrendezést a szakdolgozók olyan jelentős mértékű béremelésével kezdte, amire az utóbbi évtizedekben nem volt példa, négy lépcsőben 72 százalékkal nő a szakdolgozók fizetése. Zajlik a szakmai párbeszéd – tették hozzá.

A szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen egyébként a Magyar Orvosi Kamara is tiltakozik: attól tartanak, hogy emiatt tömegek fogják elhagyni az egészségügyet.

El tud tűnni a hálapénz a magyar egészségügyből?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink