Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 17:11:00

Korábbi tiszti főorvos: két hétre meg kellene állnunk, hogy lassítani tudjuk a vírus terjedését

Falus Ferenc egyetért Zacher Gáborral, aki szerint politikai kérdés a járványkezelés Magyarországon. A korábbi tiszti főorvos „kapitális” hibáról beszélt.

Szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány miatt – erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor. A toxikológus szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon.

Falus Ferenc szerint az első perctől kezdve politikai kérdés volt a járványkezelés hazánkban. „A miniszterelnök az első perctől kezdve politikai kérdést csinált ebből, azzal, hogy magához vonta az ezzel kapcsolatos közlési jogokat, és azzal, hogy úgy indította a járványt, hogy külföldiek fertőznek meg bennünket” – fogalmazott az ATV Start című műsorában a korábbi tiszti főorvos, aki szerint a határintézkedésekkel a miniszterelnök még mindig azt üzeni, hogy Magyarországon belül nincsen semmi baj.

Drasztikusan romlik a vírushelyzet Magyarországon

 

Falus véleménye szerint két hétre meg kellene állnunk, hogy lassítani tudjuk a vírus terjedését. Az egészségügyi, közszolgálati dolgozókat, a tanárokat rendszeresen kellene szűrni ahhoz, hogy meg lehessen fogni egy kicsit a járványt – vélekedett. Falus arról is szólt, hogy az a 70 ezer antigénteszt, amit a mentőszolgálatnak és a kórházaknak kiosztottak, nem több mint 2 hétre lesz elegendő.

Az influenza elleni védőoltásoknál Falus szerint a kormány egy „kapitális” hibát követett el, azzal, hogy „lenyúlta” a 100 ezer darab oltóanyagot, és elfelejtette elmondani, hogy a negyedik komponensnek semmi plusz jelentősége nincs, ezzel azt a benyomást keltette, mintha a külföldi oltóanyag jobb lenne, mint a hazai, ez viszont a korábbi tiszti főorvos szerint nem igaz.

Mint mondta: az időben történő kórházba utalással, a megfelelő kórházi ellátással, a kórházi fertőzések megelőzésével lehetne a halálozási arányt érdemben csökkenteni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink