Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 15:09:00

Jövőre tolhatták a nagyszábású, 2020 augusztusára tervezett ünnepi tűzijátékot

A hvg.hu cikke szerint gyakorlatilag arról van szó, hogy a szeződésmódosításokkal nem elmaradt a Szent István napi ünnepségsorozat és tűzijáték, hanem eltolták egy évvel.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség módosította a 2020. augusztus 20-ai budapesti tűzijáték, illetve a Szent István napi programsorozat lebonyolítására kötött szerződéseit. Mindez az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből, és a közbeszerzési rendszerbe feltöltött szerződésmódosításokból derült ki - írja a lap a cikkében. 

Az Antenna Hungaria nyerte el a lebonyolítást, ahol a tűzijáték keretösszege 1,3 milliárd volt (ebből 910 milliót legalább el kell költeni) és a rendezvénysorozatra 6,6 milliárdot szántak (ebből legalább 4,6 millió forintot kell költeni). 

A teljesítési határidőt módosították 2021-re, így ebből következik, hogy feltehetően új közbeszerzést sem írnak ki: az Antenna Hungária szervezheti le jövőre az eseményeket legalább 5,5 milliárdért, opcionálisan közel 8 milliárd forintért. 

A hvg.hu kitért arra is, hogy minderre azért van lehetőség, mert az indoklás szerint a kormány 2020. július 15-én tartott ülésén a 2020. augusztus 20-ra tervezett nyilvános ünnepségek - az Állami díszünnepség és kapcsolódó események kivételével - 2021. augusztus 20-ra történő elhalasztásáról döntött.

Nem lesz tűzijáték a Lánchídon augusztus 20-án

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink