Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 11:42:00

Hivatásos őrökkel ellenőriztetnék a maszkviselést a boltokban

A Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke beszélt arról, hogy a karácsonyi ünnepek előtti bevásárlások a novemberi fizetésnapok után felpörögnek, ezért az eddigi intézkedéseken túl haladéktalanul lépni kell az áruházakban.

Bubenkóék arra kérik a forgalmas bevásárlóhelyek üzemeltetőit, hogy ne terheljék tovább az eladókra, pénztárosokra, árufeltöltőkre, vevőszolgálatosokra a kötelező maszkviselés betartatásával járó kereskedői felelősséget, inkább keressék a helyszíni együttműködés lehetőségét a polgárőrséggel, és vonjanak be profi vagyonvédelmi cégeket, amelyek a rendőrök kiérkezéséig kezelni tudják az üzletekben naponta előforduló kritikus helyzeteket – javasolják.

„Mivel az üzlet teljes területén mindenkitől számon kell kérni a maszkviselést, az ősz óta túlzott teher hárul a békés, hagyományos feladatokhoz szokott alkalmazottakra, akiknek többsége nő, családanya” – hívta fel a figyelmet az elnök.

Hozzátette: véleménye szerint a korábbi években rekordnyereségeket elérő áruházláncoknál a járvány mostani szakaszában már nem lehet szempont, hogy mekkora kiadást jelent a jogszabálynak megfelelő körülmények biztosítása. „Nem lehet ezen tovább spórolni, mert a karácsonyi tömegben megakadhatnak a rutinfolyamatok” – vélekedett Bubenkó.

Az elnök szerint egyébként már keveseket kell emlékeztetni a kötelező viseletre, a többség megtanulta, hogy maszk nélkül be sem lehet lépni a boltba, ugyanakkor a pultok, sorok között gyakori, hogy a vásárlók lehúzzák, félretolják, leveszik a maszkot, hogy megszagolják az árut, vagy mert kimelegednek a tumultusban, esetleg nem hallja az eladó pontosan, mit kérnek a csemegepultnál.

Eltűnt a dió: egyáltalán nem, vagy csak nagyon drágán lehet kapni

 

atv.hu/Magyar Nemzet

Ajánlom

További belföldi híreink