Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-26 18:06:00

A PSZ elnöke szerint komoly probléma, hogy a tanárok szabadon hozhatják-vihetik a vírust az osztályokba

A maszkviselés ellenőrzése ne az árufeltöltők, hanem hivatásos őrök feladata legyen. Ezt szeretné a kereskedelmi dolgozók szakszervezete. A legnagyobb tanári érdekvédelmi szervezet eközben hibrid oktatás bevezetésével védené a pedagógusokat. A Párbeszéd betiltaná a nyilvános rendezvényeket, és visszahozná az idősek vásárlási sávját. Az operatív törzs viszont azt mondta, a jelenlegi szabályok szigorú betartása elegendő.

Van, aki egyik járványügyi intézkedést sem támogatja, más kijárási tilalmat sürget. Olyan is akad, aki viszont attól tart, az esetleges további korlátozások miatt veszélybe kerül a munkahelye - számolt be az ATV Híradó a riportjában. 

"Megállítja az életet. Olyan munkakörben dolgozom, amit itthonról nem tudok végezni" - mondta egy aggódó. 

A Publicus friss közvéleménykutatásából is az derül ki, hogy megosztottak a magyarok a kérdésben. A megkérdezettek 34 százaléka helyesli, 35 százalék pedig elutasítja a kormány által elrendelt este 11 órai, kötelező zárást, míg 22 százalék szerint teljesen be kellene zárni a szórakozóhelyeket.

Megosztottak a magyarok a korlátozásokkal kapcsolatban


A határzárat a magyarok 51 százaléka támogatja, a lakosság negyede viszont beengedne nem veszélyes országokból külföldieket. 17 százalék pedig nem korlátozná a határforgalmat.

Állandó vitákat jelent a maszkviselés ellenőrzése, állítja a kereskedelmi dolgozók független szakszervezete. Azt szeretnék hogy ne a pénztárosok és az árufeltöltők, hanem polgárőrök vagy vagyonvédelmi dolgozók ellenőrizzék a maszkviselést:

"Növelni kellene ezeknek a munkavállalóknak az óraszámát, ami nem azt jelenti, hogy egy embernek több időt kellene ott tölteni, hanem több munkavállalót, biztonsági őrt kellene a biztonsági cégeknek kivezényelni."

Az egyik legnagyobb tanári szakszervezet eközben a pedagógusokat félti:

"Ahány tankerület, annyi eljárás, annyi bizonytalan helyzet."

A PSZ elnöke régóta hibrid oktatást szorgalmaz. A Magyar Nemzetnek a Klebersberg Központ azt mondta, nem vezetnek nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról.

"Az egyik legnagyobb probléma, hogy a kontaktkutatás szerint a pedagógusokat nem kezelik kiemelten, ebből következik hogy szabadon hozhatják-vihetik a vírusfertőzést egyik osztályból a másikba" - mondta Szabó Zsuzsa az ATV Híradóban.

A Párbeszéd felszólította a kormányt, hogy minden nyilvános helyen tiltsák be a magán-, a céges és az állami rendezvényeket, emeljék a tesztelések számát és állítsák vissza az idősek vásárlási idősávját. Az országos tisztifőorvos azt mondta, a jelenlegi szabályok szigorú betartása jelen pillanatban elegendő, de nem kizárt, hogy bármilyen egyéb óvintézkedés bevezetnek ha úgy látják, hogy szükséges.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink