Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-25 15:09:00

Ursula von der Leyen magyarul köszönte meg, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

„Üdvözlöm a tagállamok közötti szolidaritást, mint ahogy ezt most Magyarország mutatja Csehország felé. A jelenlegi világjárvány alatt még nagyobb szükségünk van egymásra” - fogalmazott az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen magyarul köszönte meg, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Magyarország 150 lélegeztetőgépet küld Csehországnak - jelentette be Andrej Babis cseh miniszterelnök pénteken a Twitteren.

A lélegeztetőgépeket a cseh tűzoltók fogják átvenni, és egyelőre az állami tartalékalap raktáraiban helyezik el. Onnan szükség esetén a kórházakba szállítják.

A cseh hatóságok csütörtökön közölték, hogy Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére.

Babis csütörtökön közölte szintén a Twitteren, hogy az Európai Bizottság saját tartalékaiból 30 lélegeztetőgépet küld Prágába. Babis a nap folyamán telefonon beszélt Ursula von der Leyennel, a bizottság elnökével, aki egyben megígérte, hogy felszólítja a többi uniós tagállamot, ajánlják fel szabad egészségügyi kapacitásaikat a cseheknek.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink