Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-25 05:10:00

Tragédia a kalandparkban: "Nem volt jele annak, hogy a fa kidőljön."

Megoperálták és már jobban van az a 16 éves fiú, aki csütörtökön szintén lezuhant, amikor a Vas megyei gyöngyösfalui kalandparkban egy osztálytársa halálos baleset szenvedett. Ahogy arról beszámoltunk, a parkban kidőlt fa miatt sérült meg egy keszthelyi gimnazista olyan súlyosan, hogy életét nem tudták megmenteni. Közben a kalandpark vezetője azt mondja: utoljára három hónapja volt náluk ellenőrzés, akkor mindent rendben találtak.

Pénteki híradónkban számoltunk be arról, hogy a gyöngyösfalui kalandparkban egy keszthelyi 10-es gimnazista halt meg, amikor kidőlt az egyik fa, amely a kötélpályát tartotta. Hogy mi történt pontosan, egyelőre nem lehet tudni, de a cég vezetője az RTL-nek azt mondta, utoljára júliusban ellenőrizték a parkot a hatóságok.

"Nem tudjuk, volt ellenőrzés, három hónapja, Az rendben volt. Normál rendben megkaptuk a tanúsítványokat. Végezzük a folyamatos ellenőrzéseket, szükségszerű karbantartásokat. Nem volt jele annak, hogy ez a fa kidőljön." - nyilatkozta Szőnye Péter ügyvezető.

A baleset helyszínéről egy másik gimnazista fiút súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

"Egy másik diákunk a kórházban műtéten esett esett át. Az ő állapota, ma értesültem az állapotáról lényegesen jobban van." - mondta Varga Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

Az elhunyt diák emlékére rengeteg mécsest gyújtottak az iskolánál. A gimnázium vezetője azt mondta, igyekeznek az osztálytársaknak is megadni minden segítséget, hogy minél előbb fel tudják dolgozni ezt a tragédiát, amelynek többen szemtanúi is voltak.

"Megkezdtük az iskolai osztállyal a foglalkozást is. Az érintett osztállyal pszichológus bevonásával fogunk elbeszélgetni és próbáljuk ezt a jelenleg feldolgozhatatlan tűnő traumát
valahogy átbeszélni." - fejtette ki Varga.

Közben a rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt folytat vizsgálatot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink