Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-24 12:28:00

Készül a visszavonulásra Jordán Tamás

Harminc év után abbahagyja a színházigazgatást a Nemzet Színésze, ugyanakkor viszont visszatér a filmvászonra, miután főszerepet kapott az Oscar-díjas Deák Kristóf (38) rendezésében készülő „Az unoka” című mozifilmben.

A Blikknek adott interjújában Jordán Tamás elmondta az új filmes szerepével kapcsolatban, hogy a hitelessége fogta meg a csalók által átvert nagyszülő szerepében. „Már amikor “Az unoka“ forgatókönyvét olvastam, éreztem, hogy valós eseményeken alapul. Az író-rendező Deák Kristóf volt ilyen helyzetben a saját nagyapjával. Fontos ez a film, mert rendhagyó krimiként tálalja a gátlástalan átverés és a rászedettség dühének érzékeny témáját” - fogalmazott.

Nyugdíjazásáról azt mondta az interjúban, hogy nem merül fel még benne a szó szerinti nyugdíjazás, de az aktív munkás életből kicsit visszább vesz. Különösen azért, mert „január 31-én lejár a megbízatásom, és abbahagyom a színházigazgatást harminc év után.” Mint mondja, nagyon nehéz lesz otthagyni a szombathelyi társulatot, „mert mondhatom, hogy a Weöres Sándor Színházat én hoztam létre. A szívem csücskében maradnak, de ennek be kell következnie. Ettől függetlenül, még sokat szeretnék játszani” – tette hozzá.

Az elmúlással kapcsolatban megjegyezte, „nagy boldogság lehet találkozni Plátonnal, Homérosszal, de Ruszt Józsefet, Hetényi Palit avagy Garas Dezsőt is lelkemre ölelném… szó szerint.” Hozzátette, nagyon várja, hogy végre újra látogathassa Törőcsik Marit, akivel hasonló dolgokról is szokott filozofálni, de most a járványhelyzetben csak telefonon. Mint mondja, a legendás színésznő nagyon fél a járványtól.

A teljes interjút itt olvashatja el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink