Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-24 14:41:00

Fekete-Győr András felháborodva üzent a kormánynak SZFE-ügyben: a tűzzel játszik Orbán Viktor

"A tanulás és a tanítás, vagyis az oktatás szabadsága Orbán Viktorék szerint nem fért fel az ország félszáz legfontosabb ügye közé. Azért ez egy meredek beismerő vallomása annak, hogy a Fidesznek halvány lila gőze sincs arról, mit akarnak a magyar fiatalok." - így reagált Fekete-Győr András Gulyás Gergely korábbi kijelentésére, miszerint: "A Színház- és Filmművészeti Egyetem nincs Magyarország ötven legfontosabb ügye között."

A Momentum elnöke Facebook-oldalán úgy fogalmaz: "A Színház- és Filmművészeti Egyetem nincs Magyarország ötven legfontosabb ügye között. - deklarálta Gulyás Gergely miniszter.  A miniszter kijelentéséről az atv.hu itt számolt be részletesen.

Lefordítom: a tanulás és a tanítás, vagyis az oktatás szabadsága Orbán Viktorék szerint nem fért fel az ország félszáz legfontosabb ügye közé. Azért ez egy meredek beismerő vallomása annak, hogy a Fidesznek halvány lila gőze sincs arról, mit akarnak a magyar fiatalok.

Segítek: beleszólást akarnak abba, hogy a szakmájukat milyen tartalommal és milyen formában sajátítsák el! Nagyon nem szeretik, ha hülyének nézik őket, és a keleti diktátorok által felkent karmelita kolostorból mondják meg nekik, hogy merre van az arra.

Az Orbán-rendszer el van tájolva. Még pedig keletre. Keleten a hatalmasok szolgalelkűségben hisznek, ostort csattogtatnak, és tűzzel-vassal írtanak mindent, amit nem tudnak kontrollálni. Félnek az önálló gondolatoktól, félnek a kritikát megfogalmazoktól, és félnek az autonóm közösségektől. A Fidesz is fél mindettől, ezért indított háborút az egyetemek és az akadémia, a hallgatók és az oktatók, a szabadság és a tudás ellen.

Szembefordulni azokkal a fiatalokkal, akiken Magyarország jövője múlik, érthetetlen és elfogadhatatlan politika. 1956-ban sem tűrtük, akkor is felkeltünk az elnyomó politika ellen. A 21. században sem fogjuk tűrni. Orbán Viktor a tűzzel játszik."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink