Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-24 19:09:00

A pécsi önkormányzat teljes pénzügyi főosztályának karanténba kellett vonulnia

A pécsi önkormányzat teljes pénzügyi főosztályának karanténba kellett vonulnia, miután az egyik ott dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Még folyik a kontakt-kutatás, ami után várhatóan további személyek kerülhetnek 10 napra zárlat alá. Az önkormányzat egyébként a héten dönt arról, hogy teszteljék-e az összes ott dolgozót.

Egy egész főosztály karanténba került a pécsi önkormányzatnál, miután az egyik ott dolgozó hivatalnok rosszul lett, majd pozitív koronavírus-tesztet produkált.

"A pénzügyi főosztály egyik dolgozója csütörtökön este kapta kézhez a pozitív koronavírus-tesztjét. Ezt a tesztet már a kórházban végezték el rajta, mert a hét közepén már olyan súlyos tüneteket mutatott, hogy kórházba szállították. Pozitív is lett a teszt. Ezt követően, rajta kívül még hét ember vonult önkéntes karanténba a pénzügyi főosztályról." - nyilatkozta az ATV Híradónak Barabás Béla, sajtókapcsolati tanácsadó.

A helyiek szerint nem meglepő, hogy az önkormányzatnál is terjed a kór, hiszen sokan egy légtérben dolgoznak.


Azt, hogy a polgármesteri hivatalban történt fertőzés után még hányan kerülnek karanténba, egyelőre nem lehet tudni. De az már most biztosra vehető, hogy a kontaktkutatást követően az osztály hét dolgozóján túl másokat is karanténra köteleznek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink