Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 18:45:00

Tragikus részletek: baleset történt egy gyöngyösfalui kalandparkban, és egy 16 éves fiú meghalt

Egy 16 éves gimnazista meghalt, egy társa súlyosan megsérült, amikor a Vas megyei Gyöngyösfaluban egy kalandparkban lezuhantak a magasból. Eddig tisztázatlan okból kidőlt az egyik kötélpálya oszlopa, magával rántva azokat, akik éppen azon a szakaszon voltak. Volt olyan, akit a tűzoltók segítettek le a magasból.

A gyöngyösfalui kalandparkba nem mehetett az ATV Híradó stábja, csak a kerítésen kívülről készíthettünk felvételt a balesetet okozó oszlopról. A ködös idő miatt csak nehezen látszott az elem, amelyik kidőlt, és magával rántott mindent és mindenkit, akik a közelben a pályán voltak. Egy 15 éves keszthelyi fiú az esés következtében olyan súlyosan megsérült, hogy az életét nem tudták megmenteni. A balesteben még két sérültön segítettek a mentők.

"Egy súlyos állapotú fiút láttak el, illetve szállítottak kórházba, akinek nyílt lábszártörése és medencetörése volt, valamint egy könnyebben sérült kislányt, akinek inkább zúzódásos sérülései keletkeztek" - mondta Lórátnffy Mária,az OMSZ regionális igazgatója.

Tragikus baleset a gyöngyösfalui kalandparkban

 

Volt, aki egyedül nem tudott lejönni a megrongálódott kötélpályáról.

"Magasban rekedt ember mentéséhez riasztották a szombathelyi tűzoltókat csütörtökön Gyöngyösfaluba. Az egység két tagú dugólétra segítségével a magasban rekedt személyt biztonságosan lesegítette" - nyilatkozta Balogh Eszter, a Vas megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

A baleset hírére már tegnap este sokan érkeztek a keszthelyi gimnáziumhoz, ahova a 16 éves fiú járt. Gyertyák és mécsesek jelzik, hogy a diákot nagyon sokan gyászolják.

"Hihetetlen, ez egy borzalmas tragédia, hogy ennyi idősen, ilyen fiatal, nagyon jó képességű, egy nagyon szerethető ember meghalt. Mint családanya, teljesen mélyen együttérzünk a családdal, ezért is jöttünk el ide gyertyát gyújtani" - mondta egy helyi lakos.

Az iskola vezetője azt mondta, hogy sokkolta őket a hír.

"Ma este fél hatkor egy gyertyagyújtásra fogunk összegyülekezni - diákok és tanárok -, hogy emlékezzünk a szeretett diákunkra, osztálytársra és barátra, akinek emlékét nem fogjuk elfelejteni - mondta Varga Gábor telefonon.

Egy Keszthely közeli kalandpark egyik vezetője azt mondta, hogy a náluk levő eszközöket a hatóságok is rendszeresen ellenőrzik. Anélkül nem is lehetne ezekre a játékokra felmenni. Ha hibát találnak, azt jelzik.

"A jegyzőkönyv alapján tudjuk, hogy melyik oszlopot kell éppen cserélni, akkor azt azonnal cseréljük, Utána jön a műszaki ellenőrzés, amikor a pálya többi részét is ellenőrzik, és akkor ha az is megfelelő, vagy javítani kell, akkor arról is kapunk egy megfelelőségi tanúsítványt" - magyarázta Vercz Rita, a Zobori Kalandpark üzemeltetési vezetője.

A gyöngyösfalui baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink