Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 13:02:00

Reagáltak az SZFE hallgatói Fővárosi Törvényszék ítéletére

A hallgatók azt állítják: a Színház- és Filmművészetért Alapítvány ma reggeli sajtóközleményében említett határozatról ismét a sajtóból értesültek elsőként; amennyiben pedig a közlemény valóságon alapul, a határozat még nem lehet jogerős, tudomásuk szerint ugyanis a sztrájbizottságnak öt napja van fellebbezni.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Színház és Filmművészetért Alapítvány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésének sajtóközleménye szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzése megállapította, hogy az intézmény dolgozói által indított sztrájk jogellenes.

A hallgatók reakcióját a közleményre változtatás nélkül közöljük:

„A Színház- és Filmművészetért Alapítvány ma reggeli sajtóközleményében említett határozatról ismét a sajtóból értesültünk elsőként; amennyiben a közlemény valóságon alapul, úgy a határozat még nem lehet jogerős, a sztrájkbizottságnak, tudomásunk szerint, öt napja van fellebbezni az ellen.

Továbbra is kitartunk az SZFE sztrájkoló dolgozóinak követelései mellett, hiszünk azok jogszerűségében, ahogy tudomásunk szerint az a három szakszervezeti szövetség is, amely a mai napon kiáll mellettünk a szellemi szabadság jegyében, '56-os vonulásos megemlékezésünk keretein belül.

Az egyének újbóli felelősségrevonását ismét teljes mértékben elutasítjuk. Bízunk az intézmény sztrájkoló dolgozóinak józan ítélőképességében - úgy véljük, Egyetemünk oktatói és munkatársai képesek önálló döntéseket hozni a saját munkabeszüntetésük kapcsán. Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az illegitim vezetőség nem teljesítette az általa jogszerűnek vélt két sztrájkkövetelést, hanem teljesítésüket ultimátumhoz kötötte, ez a gesztus pedig sérti a sztrájkjogot.

A munkáltatói jogkörökkel való hatalmi visszaélés lehetőségének fitogtatását, nemzeti ünnepnapon, amikor egy önkényes elnyomó rendszer ellen hősi forradalmat vívott magyarokra emlékezünk, nem csak ironikusnak, de méltatlannak is tartjuk.”

Segítséget ajánl az ellenzék a színművészetis diákoknak

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink