Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 20:23:00

Hiller István: 2022 kormányváltási szlogenje a "szabad ország, szabad egyetem" lesz

Az összefogás félelmet kelt a kormánypártokban- erről beszélt egy interjújában Hiller István, aki azt is elmondta, hogy 1956 a bátor fiatalok korszaka volt, most pedig az SZFE kapcsán ismét bátor fiatalokat lát az utcán. Az SZFE-ügy Hiller szerint túlmutat az egyetem ügyén.

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke az Egyenes beszédben elmondta, hogy az SZFE-tüntetés is azt mutatja, hogy valami elkezdődött.

Hiller '56 kapcsán emlékezett, hogy az a forradalom annak idején vidám fiatalok felvonulásával kezdődött, és ő most is bátor fiatalokat lát, valamint egyre több olyan embert, akinek a gondolatai, problémái kezdenek összeérni. Ha ilyenkor kiállnak egymás mellé, a szó jelképes értelmében, az szolidaritás- jelentette ki Hiller, majd hozzátette, hogy a szolidaritás pedig erőt ad másnak is. A műtősnő, a diák, a professzor együtt erőt ad ahhoz, hogy a gondolatainkat megfogalmazzuk.

A dolog szakmai része keveseket érdekel, de a politikus biztos abban, hogy ez a történet maga a szabadságért, autonómiáért való kiállás. Azt is elmondta, hogy 2022 általa remélt kormányváltásának egyik szlogenje a "szabad ország, szabad egyetem" lesz.

Hiller szerint ez a történet nem fog szombat hajnalra befejeződni, hiszen egyre nagyobb az összefogás mértéke. Egyre többen próbálnak saját gondolataikkal kiállni, ez számára azt a látszatot kelti, hogy nem lesz vége.

Mit üzen az ellenzéknek 1956?

 

Közvéleménykutatás azt mutatja, hogy ez az ügy a magyar lakosság többségének nem fontos- Hiller ennek kapcsán elmondta, hogy van ami mérhető, és van ami nem. Szerinte e lélek, a felháborodás nem biztos, hogy mérhető.

Egy kedvelt színész, egy remek rendező érzelmileg máshogy kapcsolódik az emberhez, mint egy közgazdász, agrárszakember vagy politológus- mondta Hiller.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink