Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 14:43:00

Fradi-Újpest meccs: tízezer maszkot vettek, de a kilincseket, fogantyúkat is fertőtlenítik

Tízezer egyszer használatos maszkot vásárolt a Ferencváros a szombat esti FTC-Újpest bajnoki mérkőzésre. Arra kérik a szurkolókat, hogy a maszkjaikat már útközben vegyék fel, a Groupama Arénában a kilincseket, fogantyúkat is fertőtlenítik.

Mától a sporteseményeken és a „szabadtéren megtartott gyűléseken" is kötelező lesz a maszk viselése. Így az október 23-ai eseményeken is maszkot kell hordani, de a szombati Fradi-Újpest NB1-es futballmeccsen is - ahol akár húszezer néző is lehet a Groupama Arénában. A mérkőzésen a játékosoknak és a bíróknak nem kötelező a maszk (a hat évnél fiatalabb gyerekeknek sem).

A Ferencváros minden szurkolóját arra kéri, hogy hozzon maszkot magával az FTC-Újpest bajnoki mérkőzésre, és azt már a stadionba érkezés előtt, útközben vegye fel.

A torna klub a hivatalos oldalán azt is közölte, hogy a stadiont üzemeltető céggel összesen 10 ezer, egyszer használatos maszkot vásároltak. Így a készlet erejéig tudnak holnap a nézők számára maszkot biztosítani.

Azok a vendégek és dolgozók, akik zárt térbe érkeznek, testhőmérséklet ellenőrzésen esnek át - tudatta a Ferencváros.

A tegnap esti kormányrendelet szerint a rendezvények szervezőinek figyelmeztetni kell a részvevőket, hogy a maszkot kötelezően hordaniuk kell, és ha valaki nem hajlandó felvenni akkor gondoskodni kell arról, hogy az illető elhagyja az esemény helyszínét.

Aki a kötelező, szabadtéren is érvényes rendelkezést, a kötelező maszkhasználatot kérésre sem tartja be, azt az FTC biztonsági szolgálata köteles a stadion elhagyására felszólítani. A szabályok a vendégszurkolókra is kötelezőek. A Grupama Aréna minden belépési pontján, valamint a belső terekben összesen 57 ponton lesz fertőtlenítő - tudatja honlapján a Ferencváros, figyelmeztetve a másfél méteres távolság betartására is. De az aréna területén folyamatosan fertőtlenítik a kilincseket és a fogantyúkat is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink