Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 09:28:00

Ungár Péter reméli, hogy még idén meglesz az LMP miniszterelnök-jelöltje

A LMP politikusa az ATV Start című műsorában értékelte a Medián felmérését a legnépszerűbb politikusokról, és azt is elmondta, hogy miért nem döntöttek még a miniszterelnök-jelöltről a párton belül.

A Medián frissen kiadott, nem csak ellenzéki szavazók között végzett népszerűségi sorát Karácsony Gergely vezeti, őt követi Márki-Zay Péter, de elől szerepel Szél Bernadett és a Jobbik elnöke, Jakab Péter is.

Ungár Péter szerint Kanász-Nagy Máté utolsó pozícióját nem érdemes összemérni azokéval a politusokéval, akik évtizedek óta vannak a pályán, ez volt az első ilyen megmérettetése. A saját, tizenötödik helyét pedig úgy értékelte, hogy már annak is nagyon örül, ha valaki a telefon túlsó végén az ő nevét mondta be, az elmúlt időszakban nem tartozott a legnépszerűbb politikusok közé. Azt a panelt pedig nem lőné el, hogy nem közvélemény-kutatásokat kell megnyerni, hanem a választást, hiszen jeleznek valamit ezek a listák, az alkalmasság kérdése azonban sokkal fontosabb a népszerűségnél. Nem mindig ugyanaz a kettő, de Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter városvezetőként tudtak és tudnak bizonyítani, ezért kerülhettek előre.

Az szintén elhangzott a műsorban, hogy egyelőre az LMP nem döntött a miniszterelnök-jelöltjükről, de Ungár reagált az ellenzéki pártok részéről már belengetett nevekre (például Szabó Tímea a Párbeszédnél, Dobrev Klára a DK-nál, de Márki-Zay is jelezte, hogy akár indulna egy előválasztáson), noha nem tudja mennyire komolyan vehetőek az erről szóló a hírek.

“Nem tartom nagyon valószínűnek, hogy ezek közül a nevek közül bárkit támogatnánk” - mondta a politikus.

Remélik, hogy a részükről még idén megszületik a döntés, hogy a párt kit indít az előválasztáson, hangsúlyozta, hogy ez egy komoly dolog, kiérlelt döntést kell hozni. Ugyanakkor óvja az ellenzéket, hogy a 2009-es miniszterelnök-casting irányába induljon el.

Továbbá Ungár felszólalt a kulturális dolgozók mellett, hogy lehetetlen helyzetbe kerülnek az érintettek, ha kikerülnek a közalkalmazotti státuszból és a munka törvénykönyvéhez tartoznak majd. Az LMP-s politikus összefoglalta, ez mivel járhat: a piacnak szolgáltatnák ki a kulturális elmékeink őrzőit, miközben meg kéne védenünk őket ettől. Nem lehet a piaci alapon mérni a munkájukat.

Ungár Péter a Startban elmondta, hogy még mindig nem adott a kormány választ arra, hogy miért nem kaptak az egészségügyi dolgozók mellett a szociális munkások is egyszeri, ötszázezer forintos bérkiegészítést, miközben a szociális otthonokba rendelt lélegeztetőgépekkel szerinte elismerte, hogy az ott dolgozók egészségügyi munkát is végeznek. Aláhúzta, hogy ez 45 milliárdos tétel lenne a költségvetésből. Még mindig online gyűjetenek aláírásokat, amihez eddig több mint 35 ezren csatlakoztak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink