Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 17:07:00

Pert nyert a Jobbikkal szemben Farkas Örs, nem sértette meg a párt jóhírnevét

A Jobbik tavaly jóhírnév sérelme miatt beperelte az akkor még elemzőként dolgozó Farkas Örsöt azért, mert 2019 februárjában azt mondta, hogy "az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét". A bíróság most hozott döntésében kimondta, hogy Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője nem sértette meg a párt jó hírnevét.

“Házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra” - kezdte az ítéletről szóló beszámolóját Farkas Örs.

A szóvivő még elemzőként azt állította 2019 februárjában, hogy "az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét".
“Kaptak is az alkalmon és ahelyett, hogy kiálltak volna a nyilvánosság elé és pontosan rámutattak volna arra, hogy hol tévedtem, gyorsan elszaladtak a bíróságra, függetlenül attól, hogy az általam tett állítás nyilvános információkon alapuló logikus következtetésére épült (mellesleg ez egy elemző dolga)”- magyarázta a történteket Farkas.

Azt is leírta, hogy elsőfokon a bíróság a Jobbik javára döntött, kimondva, hogy valótlanságot terjesztett róluk Farkas Örs.

Másodfokon viszont a szóvivő javára született jogerős ítélet: “a győri másodfok viszont most helyretette az ügyet: mivel a párt soha nem igazolta az általam elmondottak ellenkezőjét, senki nem tudhatja, hogy mi is a valóság ebben a kérdésben. Hiába kértük, hogy cáfolják meg az állításomat, még itt sem történt meg”.

Farkas Örs szerint “ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és álszent okoskodásuk miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról, nehogy véletlenül még egyszer könnyes szemmel kelljen futniuk a bíróságra, hogy valaki "megsértette a jóhírnévhez való jogukat".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink