Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 17:39:00

Mikor lehet a járványcsúcs? - A kormány nem bocsátkozik jóslásokba

Az orvosszakmai vélemények rendkívül széttartóak, ezért a kormány nem kíván jóslásokba bocsátkozni - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón arra, hogy mikor lehet a koronavírus járvány csúcsa. Azt lehet “óvatosan” mondani, hogy jövő nyárra lehet vakcina.

Mikor lehet a járványcsúcs, van-e a kormánynak véleménye? - kérdeztük a kormányinfón Gulyás Gergelyt.

A kancelláriaminiszter erre azt mondta, a kormánynak nincs véleménye, próbálják magukat ahhoz tartani, hogy egészségügyi szakkérdésekben akkor nyilvánítanak véleményt, ha van egy szakmai konszenzus - jelentette ki. “S miután egészségügyi válsághelyzet van és az orvosszakmai vélemények rendkívül széttartóak, ezért a kormány nem kíván jóslásokba bocsátkozni” - fogalmazott Gulyás Gergely. Szerinte “óvatosan” az európai orvosszakmai vélemények szerint azt lehet megfogalmazni, hogy jövő nyárra lehet vakcina. Annak örülnek, ha előbb lesz, ezért is köt le a kormány kapacitásokat, és ha valahol szakmai konszenzus van, hogy az oltóanyag hatékony, a magyar állam azonnal vásárolni fog.

Arra, hogy a miniszterelnök korábban december-januárra tette a járványcsúcsot szakértők véleménye alapján, a miniszter azt válaszolta: “meglátjuk”.

Koronavírus: naponta dőlnek meg a negatív rekordok, egyre többen vannak kórházban

 

Ajánlom

További belföldi híreink