Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 21:12:00

Kórházi osztályok és óvodai csoportok kerülnek karatén alá országszerte

Újabb orvosok kerültek karanténba a Mohácsi kórházban: már az intenzív osztály sem fogad betegeket, a súlyos eseteket Pécsre irányítják át. Több nagyvárosban óvodai csoportok kerültek karanténba, miután a nevelőknek pozitív lett a teszteredményük. Kaposváron középiskolai osztályoknak kell otthon maradniuk a járvány miatt.

Mohács

A Mohácsi kórházban múlt héten zárták be a belgyógyászati osztályt, mert több dolgozó és beteg Coviddal fertőződött meg. Most egy újabb osztályt zártak be: a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályának szakdolgozói kerültek karanténba. Az osztály egyelőre nem fogad beteget.

Az orvosként is praktizáló önkormányzati képviselő szerint az nagy baj, ha már az intenzív osztály sem működik egy kórházban. Ez „komoly működészavar”, ami a betegellátást is veszélyezteti – fogalmazott híradónknak Szigeti József. Úgy tudja, a sürgősségi betegellátás továbbra is megoldott, azonban az intenzív kezelést igénylő betegek ellátását más intézményekben kell elvégezni. Szigeti azt nem tudta megmondani, melyek ezek az intézmények.

Pécs

Pécsen másfél hete került karanténba egy óvodai csoport az egyik gyerek pozitív tesztje miatt. Most egy óvónőről derült ki hogy fertőzött, ezért meghosszabbítják a kicsik otthon tartózkodását. A Kertvárosi Óvoda vezetője, Weizer Józsefné híradónknak elmondta: az óvónő tünetek hatására kereste fel háziorvosát, aki azonnal elrendelte a tesztelést, ami később pozitív eredményt hozott. Ezért az óvoda csütörtök éjfélről vasárnap éjfélre módosította a gyerekek karanténját, akik így csak hétfőn térnek majd vissza az óvodába.

Debrecen, Kaposvár

Debrecenben az Áchim András Utcai Óvoda három csoportjában rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal, de a kaposvári Munkácsy Gimnáziumban is találtak több koronavírusos diákot.

Mindeközben kötelező maszkviselés és távolságtartás mellett elkezdődtek az őszi érettségik. A vizsgák után minden tantermet fertőtlenítenek.

Mohácsi kórház: Karanténban a dolgozók, szünetel a betegfelvétel

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink