Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 07:03:00

Így telik a büntetés: minden nap ötkor kel a börtönben a volt BKV-vezér

A Blikk információi szerint ételosztóként tölti ötéves büntetését Kocsis István, az MVM és a BKV korábbi vezérigazgatója a kecskeméti börtönben.

A lap úgy tudja, a hűtlen kezelés miatt elítélt volt cégvezetőnek kell legkorábban, hajnali 5-kor kelnie, hogy azok is megkapják a reggelit, akiknek reggel 6-kor kezdődik a műszak valamelyik külső munkahelyen. Az itteni elítéltek ugyanis csaknem mindannyian dolgoznak valahol a börtönön kívül.

Kocsis azon kevesek közé tartozik, akik házon belül végezhetik a munkájukat. A Blikk információi szerint egy pár négyzetméteres kis helyiségben teljesít szolgálatot. Ide hozza be a kisteherautóval érkező ételt reggel és délben. Ügyelnie kell, hogy mindenki a megfelelő menüt kapja, a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönben ugyanis lehet választani például vegetáriánus menüt, illetve a cukorbetegek és más egészségi problémával küzdőket is speciális étrenden tartják.

Csak húszan-harmincan vannak, mindenki ismer mindenkit, nem keverednek össze az ebédek sem – mondták a benti viszonyokat jól ismerő források a lapnak.

Kocsis István munkaideje az ebéddel véget is ér, ugyanis nincs már meleg vacsora, délben hozzák a hideg vacsorára valót is. 

Itt tölti négyéves büntetését Mengyi Roland korábbi fideszes képviselő is költségvetési csalás miatt, aki a börtön könyvtárosa lett. Ugyancsak itt van jelenleg Bakonyi Zoltán, a MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. korábbi vezetője, akinek a kolontári vörösiszap-katasztrófa miatt kell négy évet ülnie.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink