Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 17:18:00

Bezárathatja-e a Színművészetit a Covidra hivatkozva Szarka Gábor? - a miniszter így reagált

Mi örülünk annak, ha a színészeti képzésnek “ez a sajátos avantgárd ága” mielőbb normális mederben zajlik. Reméljük, hogy a kuratórium és a Színművészeti tanárai, illetve hallgatói között mielőbb egy megegyezés jön létre - mondta az ATV kérdésére Gulyás Gergely az SZFE ügyéről a kormányinfón, kijelentve: a kormány nem tárgyal a tiltakozókkal.

A kormány az ügyben nem tárgyalófél, ezért a tárgyalófeleknek csak sok sikert tudunk kívánni - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón az ATV kérdésére, hogyan lehet feloldani a Színművészetin a patthelyzetet, hiszen Szarka Gábor kancellár felszólítása után is maradt a blokád, sőt a hallgatók újabb épületet foglaltak el.

Arra, hogy a kancellár a Bayer showban nem zárta ki, hogy népegészségügyi okokra való hivatkozással bezárják adott esetben az épületeket, de “ez a pillanat még nem jött el”, a miniszter azt válaszolta: a népegészségügyi okok nem politikai kérdésként merülnek föl.

“Ha valahol koronavírus fertőzés terjed el, a népegészségügyi szabályok meghatározzák, hogy mire van lehetőség” - mondta Gulyás Gergely és hozzátette: volt ott koronavírus fertőzés, de nem volt olyan mértékű, hogy a hatóságok szerint fel kellett volna lépni.

“Nincs politikai célunk...”

"Nincs nekünk politikai célunk az ügyben. A célunk az, hogy ha lehet, minél színvonalasabb színművészeti oktatás legyen Magyarországon, az ehhez szükséges forrásokat a kuratóriumnak biztosítottuk. Mi örülünk annak, ha a színészeti képzésnek ez a sajátos avantgárd ága mielőbb normális mederben zajlik... A két fél, a kuratórium és a Színművészeti tanárai, illetve hallgatói között reméljük mielőbb megegyezés jön létre" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére az SZFE ügyéről.

Semmilyen hatáskörük sincs a tiltakozó színművészetisek kéréseit teljesíteni, ezért nincs értelme Gulyás Gergely szerint, hogy a kormány részéről tárgyaljanak velük.

Mit tud tenni a főváros a Színművészeti Egyetem ügyében?

 

Ajánlom

További belföldi híreink