Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 11:10:00

Az LMP azt szeretné, hogy maradjanak a nagykörúti biciklisávok

Közleményükben azt írják, a nagykörúti biciklisávok kialakítása kifejezetten jó kezdeményezés és bár az utóbbi időszakban születtek vitatható kompromisszumok, illetve a téma méltatlan pártpolitikai viták tárgyává is vált, ez egy olyan érdemi intézkedés, amely szükséges a brutális budapesti zaj- és légszennyezettség elleni küzdelemben.

Meggyőződésük, hogy a kerékpáros, gyalogos és közösségi közlekedés helyzetbe hozása nélkül nincs fenntartható és élhető Budapest. Mi több, reprezentatív felmérések és statisztikák szerint egyre többen ülnek biciklikre, egyre több biciklit vesznek a budapestiek - teszik hozzá.

"Elhibázott bármely megközelítés, amely kizárólag autósokkal vagy éppen biciklisekkel, vagy akár a közösségi közlekedést használókkal számol egy olyan világvárosban, mint Budapest, ahol emberek élnek, akik alkalomnak és célnak megfelelően választanak közlekedési módot. Nem egyszerűen az egyiknek kell kedvezni a másik kárára, hanem a közlekedés megfelelő és átfogó szabályozásával a város élhetőségét biztosítani, a módváltásra mindenkinek lehetőséget teremteni" - írják.

Rámutatnak, hogy a közút és a rajta folyó gépkocsi-forgalom azonban kínálati piacként működik: a több út több autót vonz, az autóforgalom előbb-utóbb telíti a rendelkezésre álló teret.

"Magyarország zöld pártjaként kiállunk a biciklisávok mellett. A lényeg azonban nem is ez, hanem a budapestiek elvárása: elsöprő többségünk támogatja az autóforgalom csökkentését" - olvasható a közleményben.

Továbbra sem csitul a vita a Nagykörúti biciklisávról

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink