Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 05:23:00

Az erősödő második hullám ellenére is közel teltházasak a magyar szállodák az őszi szünetre

Csaknem megtelnek a szállodák az őszi szünetre, sok hotelben már egyáltalán nincs szabad hely. A wellness szállodáknak külön ajánlásokat adott ki a tisztiorvosi-szolgálat. A járvány miatt azonban sokan döntenek úgy, hogy idén inkább otthon töltik az őszi szünetet.

A harkányi Ametiszt Hotelben már nem lehet szobát foglalni a hosszú hétvégére. Béda Pál, igazgató híradónknak azt mondta: az őszi szünet miatt sok gyerekes család érkezik. Hozzátette: különös tekintettel lesznek a higiénés szabályokra.

Sokan tudják, hogy kockáztatnak, ha wellnessezni indulnak az őszi szünetben, mégis azt mondják egyszerűen kibírhatatlan ennyi időt a négy fal között tölteni. A zalakarosi Mendan Hotelben mégsem lesz teltház, sokan ugyanis mégis inkább otthon maradtak. Azt mondják, félnek a gyerekekkel kimozdulni.

Czimondor Nándor, igazgató híradónknak azt mondta, durván háromnegyedesre sikerült feltölteni a szállodát, és ez is csak lassan sikerült. Véleménye szerint ráadásul meg is maradnak majd ezen a szinten.

Hasonló a helyzet Hajdúszoboszlón, a Hotel Silverben. Tóth Lajos, az igazgató azt mondta: bár náluk aránylag sok vendég lesz az őszi szünetben, mégis óriási veszteséggel zárnak majd. Októberben 60 százalékkal maradt el a bevételük a tavalyihoz képest, de novemberre ez akár 70 százalék fölé is emelkedhet.

Az országos tiszti főorvos szerint, bár ez nem mindig egyszerű, de ha betartjuk a szabályokat, akkor kisebb a fertőzés veszélye. Müller Cecília szerint nagyon fontos, hogy helyben a vendégek is legyenek partnerek. „Ha az ajánlásainkat elfogadják és betartják, akkor a baj is elkerülhető lesz” – fogalmazott.

Közel teltházasak a szállodák az őszi szünetben

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink