Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-21 05:49:00

Veszélybe kerülhet a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Kft.: továbbra sem kapták meg az állami támogatást

Továbbra sem kapta meg az állami támogatást a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Kft., emiatt veszélybe kerülhet a város kulturális életében fontos szerepet játszó cég. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint időben át fogják utalni az 1,7 milliárd forintos összeget.

2016-ben kötötték azt a keretszerződést, amely biztosítja a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. állami támogatását. Ez a cég kezeli a város számos kulturális intézményét. A támogatásról és a konkrét összegről évente kell megállapodni az állammal.

Idén azonban ez még nem történt meg, mert a szükséges kilencből egy, az Emberi Erőforrások Minisztériumának aláírása még hiányzik. A város vezetése ennek ellenére optimista. Ruzsa Csaba, alpolgármester híradónknak azt mondta: információik alapján úgy látják, a kormány és a minisztérium is be akarja tartani a kötelezettséget. Hozzátette: ők a múlt heti javaslattal szeretnének számolni.

Amennyiben azonban mégsem kapja meg a cég a támogatást, komoly bajba kerülhetnek. A város már a nyáron kénytelen volt több mint 150 millió forinttal segíteni, hogy elkerüljék a fizetésképtelenséget.

Ha nem érkezik meg az előre tervezett, 1,7 tized milliárd forint, az több tucatnyi ember munkahelyébe kerülhet, és akár a cég is megszűnhet. Varga László, közgazdász pedig híradónknak azt mondta, az összeg kiesése nyomán fellépő komplikációk miatt valaki biztosan eljárást fogkezdeményezni a cég ellen.

Híradónk kereste az EMMI-t is, ahonnan azt a választ kapták, hogy az önkormányzattal a „Modern Városok Program keretében megkötött megállapodás szerinti forrás biztosítva van, a Támogatói Okirat kiállítása folyamatban van. Az Okirat aláírása után a támogatás folyósítása azonnal indítható.” Egyben cáfolták azt a napokban felröppent állítást, mely szerint a kormányzat a pécsi adósságrendezési eljárásba számítaná be a támogatást.

Nem kapta meg az állami támogatást a Zsolnay Örökségkezelő Kft

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink