Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-21 18:31:00

PTE: Varga Judit fertőzése járványügyi és nem virológiai kérdéskörhöz tartozik


Koronavírusos lett Varga Judit igazságügyi miniszter. A politikus az elmúlt napokban több helyen is megfordult, hétfőn például jelen volt a Kúria-elnök megválasztásakor, és bár mindenki maszkot viselt, Varga Zs. Andrással kezet is fogott. A kontaktkutatással kapcsolatban kerestük a miniszterelnökséget és a szaktárcát, de nem válaszoltak.

Kedd este jelentette be közösségi oldalán Varga Judit, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Az igazságügyi miniszter azt is megosztotta követőivel, hogy enyhe légúti tünetei vannak, és a családjával együtt házi karanténban tartózkodik, otthonról dolgozik, kormányülésen pedig nem vesz részt.
Varga Judit október 19-én jelen volt a Parlamentben, amikor az Országgyűlés a Kúria elnökévé választotta Varga Zs.Andrást. A gratulációkor kezet is fogtak. 

Varga Judit azonban nem csak vele találkozott, a Parlamentben ott volt szinte az egész kormány és a miniszterelnök is.

Július végén Müller Cecília arról beszélt: kiemelt fontosságú a kontaktkutatás a vírus megfékezése szempontjából. Varga Judit is koronavírusos

 

Október elején Jakab Ferenc virológus, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője egy online konferencián arról beszélt, hogy meg kell próbálni lassítani a járvány terjedését, megállítani nem lehet. "Ha ilyen tendenciával rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor az egészségügyi kapacitásainkat nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni, és baj lehet belőle" - mondta korábban ATV Híradójában Jakab Ferenc.

Szerettünk volna interjút készíteni Jakab Ferenccel, a Pécsi Tudományegyetem azonban közölte:

"Egyeztetve Jakab Ferenc professzorral, tekintettel arra, hogy az alábbi témák elsősorban járványügyi, nem virológiai kérdéskört járnak körül, így kérjük, szíveskedjen járványügyi szakembert megkérdezni!"

Kerestük a Miniszterelnökséget, és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, szerettük volna megtudni, hogy letesztelik-e azokat a kormánytagokat, akikkel találkozott Varga Judit, és hogy vajon letesztelik e a miniszterelnököt. Ám adásunkig nem kaptunk választ.Koronavírusos lett Csepel polgármestere is: Borbély Lénárd szintén közösségi oldalán jelentette be a hírt. A közelmúltban több magyar politikus is elkapta a koronavírus-fertőzést. Elsőként Hollik István tesztje lett pozitív augusztus 27-én, másnap pedig Trócsányi László volt igazságügyi miniszteré. Kuncze Gábor szeptember 27-én, Tuzson Bence pedig október 9-én tudatta a követőivel, hogy beteg lett. 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink