Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-21 10:17:00

Plusz egymilliárdot kap a külügy a magyar űrprogramra

A kormány kedden 132 milliárd forintot csoportosított át a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból a költségvetés más soraira – számolt be a Portfolio.

Az összegből a legtöbb, 115 milliárd forint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez került. A pénz a pontos megfogalmazás szerint “a NVTNM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban" beruházásokra megy majd.

Tízmilliárd forintot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tőkeemelésre és 5,6 milliárd forintot kerékpáros fejlesztésekre.

További 4,3 milliárd forint vontak el Központi Maradványelszámolási Alapból,melyből 2 milliárd jut “Kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira”, valamint 980 millió az Emminek „egyes szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására”.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására 2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az általános költségvetési tartalákból

Egy másik átcsoportosítás következtében pedig egymilliárd forintot kapott a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra.

Szijjártó még tavaly novemberben jelentette be, hogy a kormány 10 milliárd forintot fordít majd következő három évben arra, hogy 2024-ben magyar űrhajós mehessen a világűrbe.

A kormány nem kezeli a gazdasági válságot?

 

atv.hu/Portfolio

Ajánlom

További belföldi híreink