Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 05:25:00

Elképesztő felvétel: sötétben, a forgalommal szemben hajtott az M6-oson egy idős házaspár

A hétvégén több olyan felvétel is készült, melyeken autósok haladnak több sávos utakon, autópályákon, szemben a forgalommal. A Szentendrei útra két autós is a lehajtó sávból fordult rá. Az M6-oson is történt egy hasonló eset, itt egy idős házaspár legalább negyven kilométert tett a menetiránnyal szemben.

Szerencsére nem történt baleset az M6-os autópályán, amikor egy autó szemben ment a forgalommal. A járművet egy idős házaspár vezette. Híradónknak Sántics Péter, aki saját szemével látta az esetet azt mondta: a szóban forgó szakaszon viszonylag gyér volt a forgalom, így hamar feltűnt, hogy valaki a rossz oldalon, éppen az ő sávjában halad. Sántics a még biztonságos tempóra lassított, és megpróbált elakadásjelzővel és fénykürttel is jelezni az autósnak, de a mögötte közeledő forgalom miatt ennél többet nem tudott tenni.

Ugyancsak megúszták azok is, akikkel szemben hajtottak rá Budapesten a Szentendrei útra az autósok. A hétvégén ugyanis két ilyen felvétel is készült, amit a Budapesti Autósok Facebook-oldalra töltöttek fel.

Az szerint igazságügyi gépjárműszakértő, ha valaki észleli, hogy szemből érkezik vele egy másik jármű az autópályán, akkor ne kezdjen semmiféle intézkedésbe, „magánakcióba”, mert könnyen bajba sodorhatja magát. Lovász Zsolt szerint ilyen esetben a legjobb, amit tehetünk, ha a jobb oldali sávba sorolva, lámpánkat felkapcsolva próbáljuk figyelmeztetni a szabálytalankodót. Majd ahol és amit lehet álljunk meg, és riasszuk a rendőrséget.

Az utóbbi években egyre gyakrabban kerülnek fel a forgalommal szemben közlekedő autósokról felvételek az internetre. Ezek komoly veszélyt jelentenek a szabályosan közlekedőkre, de szerencsére viszonylag kevés végződik balesettel.

Több autós is forgalommal szemben hajtott az utakon

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink