Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 07:03:00

"Nincs senki, aki igazságot tudna szolgáltatni" - kis híján halálra gázolták a négyéves kisfiút, az autós segítségnyújtás nélkül elhajtott

A nagykanizsai család élete 2018 tavaszán gyökeresen megváltozott, a gázoló azóta sem kért bocsánatot.

2018. április 15-én este a barátaiktól tartott hazafelé boldogan Gondi Norbert és párja, Vuk Éva a kisfiukkal, az akkor négyéves Zéténnyel. Épp keltek át a zebrán, amikor egy autós előtűnt a semmiből, és szinte fékezés nélkül elütötte Évát és gyermekét. A gázoló segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magára hagyva a földön mozdulatlanul fekvő óvodás fiút, súlyosan megsérült édesanyját és az apát, aki végignézte a balesetet - idézi fel a Blikk.

A pécsi kórházban a kisfiún életmentő műtétet hajtottak végre, a koponyacsontját eltávolították. Két és fél hónapig mesterséges kómában volt, szüleinek azt mondták: készüljenek fel a legrosszabbra.

„Egy csoda, hogy Zéti velünk van, hiszen amikor kórházba került, az sem volt biztos, hogy megéri a holnapot. Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle, azt mondták, ha fel is épül, ágyhoz lesz kötve. Ehhez képest megtanult újra magától enni, a segítségünkkel képes járni és egyre érthetőbben beszél”

– mesélte a lapnak az édesapa, aki elmondása szerint képtelen megbocsátani a gázolónak. Igaz, a nő nem is kérte ezt.

„Az ügy még nem zárult le, de számunkra teljesen soha nem is fog” – teszi hozzá az édesapa.

„Nincs semmi és senki, aki igazságot tudna szolgáltatni nekünk azért, hogy a teljesen egészséges, életvidám gyermekünk pillanatok alatt elvesztette önmagát és majdnem az életét is. Zéti erős kisfiú, nap mint nap küzd a tornákon, de a baleset őt is megváltoztatta. Türelmetlen, sokszor ingerlékeny, és a figyelmét is nehéz lekötni. Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző rá” – mondta az édesanya.

A kisfiú naponta jár tornákra, különböző terápiákra, hogy egyszer újra teljes életet élhessen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink