Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-21 06:00:00

Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke: három év alatti gyerekek számára nem adott ingyenes oltást a kormány

Október 20-ától mindenki ingyenesen hozzájuthat a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni védőoltáshoz. Póta György elmondása szerint viszont a három év alatti gyerekeknek adható vakcinából nem kaptak a rendelőkben.

Póta György, Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az ATV Start vendégeként elmondta, hogy az influenza elleni védőoltást 6 hónapos kortól lehet adni.

Most az jelenti a házi gyermekorvosoknál a problémát, hogy

azok az oltások, amelyeket a kormány ingyenesen biztosított, az csak 3 éves kortól adható.

A probléma tehát a 3 éves kor alatt állt elő - mondta Póta György, közben megjegyezte, hogy az influenza elleni oltást eddig is javasolták azoknak a kicsiknek, akik közösségbe jártak, hiszen ők halmozottan kaphatnak el minden más betegséget.

Póta szerint ha a kétféle vírus egyidőben jelentkezik, annak súlyosabb következményei lehetnek, mintha külön-külön jelentkeznének.

A gyerekorvos elmondta, hogy jelenleg a hároméves kornál fiatalabbak számára adható oltóanyag azért nem érhető el, mert nem érkezett be a rendelőkbe, valamint a híradások szerint a kormány befagyasztotta a patikai forgalmat is. A háziorvosoknak nincs információja arról, hogy miért állt elő ez a helyzet.

Megérkezett az influenza elleni vakcina: Lehetőleg mindenki oltassa be magát!

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink