Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 06:27:00

"Egyszer csak egy borzalmas üvöltést hallottam" - megszólalt a férfi, aki kertjében találkozott a Miskolcon bolyongó medvével

Az idős férfi épp szedte a birsalmát lyukóvölgyi hétvégi háza kertjében, amikor az állat felbukkant.

„Amikor a sarokra értem, egyszer csak egy borzalmas, rettenetesen ijesztő üvöltést hallottam. Egy közeli, gondozatlan szederbokor mögül jött a hátborzongató hang, azonnal tudtam, hogy nem maradhatok, mert veszélyben az életem. Nem volt kérdés számomra, hogy egy medve ordított rám. Féltettem az életemet, rohantam az autóm felé, bepattantam a kocsiba, majd gyorsan gázt adtam. Egy kicsit már eltávolodtam, amikor mertem hívni a segélyhívót” – idézte fel Bukor István a Blikknek.

Vélhetően ugyanezzel az állattal találkozott az az egyetemista is, aki vasárnap hajnali fél egy körül – a barátnőjétől hazaindulva – egy buszmegállóban pillantotta meg a Fő utca másik oldalán, a szemközti oldalon elrohanó nagyvadat.

„Azonnal előkaptam a telefont, hogy lefilmezzem, csak utána hívtam fel az édesapámat, hogy mitévő legyek, s ő tanácsolta, hogy jelezzem a 112-nek”

- mondta a lapnak az egyetemista.

A Bükki Nemzeti Park szakreferense szerint a medve – főleg a tél közeledtével – a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni az otthonába, hiszen nem a város a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják az eltévedt, élelem után járó, kóborló állatot, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.

Újabb medve bukkant fel Magyarországon

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink