Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 14:25:00

Reagált a DK: a kormány tehetetlensége miatt nő a fertőzöttek száma, nem tüntetnek október 23-án

Hadházy Ákos Szél Bernadettel, valamint az SZFE-s hallgatók is tüntetést szerveznek október 23-ára. Barkóczi Balázs, a DK szóvivője az ATV megkeresésére elmondta, részt vesznek-e a tüntetésen.

Komjáthi Imre MSZP-elnökségi tag az ATV Startban elmondta, nem tud arról, hogy pártját hívták volna a Hadházy Ákos által szervezett MTVA előtti demonstrációra, de a magánvéleménye az, hogy Hadházyék akciójánál sokkal fontosabb az SZFE hallgatóinak tüntetése, és azt tervezi, hogy ezen vesz részt pénteken. Bősz Anett, a Liberálisok DK-frakcióban ülő elnöke ennél keményebben fogalmazott: beszámolt róla, hogy a Liberálisok is eldöntötték, az SZFE-sekhez csatlakoznak, viszont nem mennek Hadházyék tüntetésére, ráadásul úgy véli, Hadházy az elmúlt napokban cserbenhagyta az ellenzéket. 

Ezen előzmények után Barkóczi Balázs az ATV-nek elmondta, hogy "a koronavírus járvány idején, amikor kormány tehetetlensége révén napról napra nő a fertőzöttek száma, és már 1000 fő felett van az elhunytak száma, a DK semmilyen tüntetésre és tömegrendezvény nem mozgósít".

A DK szerint ebben a helyzetben ez a felelős magatartás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink