Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 08:14:00

"A koronavírus az teljesen betett" - nehezen viselte a karantént Liu Shaolin Sándor

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó még szeptemberben kapta el a koronavírust, nemrégiben azonban visszatérhetett az edzésekhez.

Amikor Liu Shaolin Sándor elkapta a koronavírust, biztos volt, hogy a karanténban sem végezhet semmiféle gyakorlatot, csakis pihenéssel és fekvéssel töltheti idejét. Ettől pedig teljesen kizökkent a már megszokott ritmusból, továbbá lelkileg is nagyon nehezen tudta viselni mind a karantént, mind a visszatérés utáni nehézségeket - írja a Blikk.

"A koronavírus az teljesen betett. Beszéltem az edzőkkel, mondták, hogy körülbelül 2-3 hónapra lesz szükségem, mire vissza tudom szerezni azt a formámat, ami előtt elvonultam a karanténba"

– mondta Liu a Fókusznak.

A sportoló arról is beszélt, hogy ezt mentálisan nagyon nehezen tudta feldolgozni, hiszen szinte mindent kezdhetett elölről. Folyamatosan izomláza volt, és még a versenyszezont is eltörölték.

Liu azt mondta, próbál mindig újabb dolgokra fókuszálni, és nagyon sokat kommunikál a családjával és az edzőivel is. Az interjú során kiderült az is, hogy maximalista, és minden egyes edzést komolyan vesz, becsülettel végig is csinálja. Volt olyan is, hogy reggel ő volt a legelső a pályánál. Kihangsúlyozta, hogy ő nemcsak testileg, hanem lélekben is jelen szeretne lenni minden egyes alkalommal. "Amikor majd abbahagyom a korcsolyázást, én nem akarok úgy hátradőlni, hogy azt mondom, hogy lehet, még egy kicsit mélyebbre kellett volna mennem vagy még egy kicsit gyorsabban kellett volna futnom. Vagy egy kicsit jobban oda kellett volna tenni magamat" - fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink