Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-19 09:48:00

Védőkesztyű, kézfertőtlenítő: már zajlik az őszi érettségi, ezúttal a szóbeliket is megtartják

A nemzetiségi vizsgákkal pénteken elindult, ma pedig a magyar és a földrajz tantárgyakkal folytatódik az őszi érettségi.

A következő hetekben összesen 27 631-en érettségiznek, csaknem négyszáz intézményben. Az érettségizők együttesen több mint 35 ezer vizsgát tesznek. Összehasonlításképpen: tavaly tízezren maturáltak ősszel - írja a Magyar Nemzet.

Az Oktatási Hivatal közlése szerint a tavasszal már bevált, szigorú járványügyi óvintézkedéseket alkalmazzák most is. A biztonsági ajánlás szerint a diákokat úgy kell ültetni, hogy tartható legyen a legalább másfél méteres védőtávolság, ezért egy teremben legfeljebb tíz tanuló tartózkodhat.

Minden helyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani, továbbá a vizsgázóknak ajánlott a maszk viselése. Az írásbeli dolgozatokat kiosztás, illetve javítás előtt is pihentetik, hogy ne fertőzzön a papír. A dolgozatokat kezelő pedagógusok, vizsgaszervezők védőkesztyűt kapnak.

Különbség ugyanakkor májushoz képest, hogy ezúttal a szóbeliket is megtartják. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ennek kapcsán jelezte: sokkal több intézményt vontak be a lebonyolításba, így kisebb csoportokban vizsgázhatnak a diákok. Aki beteg, hatósági karanténban van, vagy a belépéskor kötelező testhőmérséklet-méréskor kiderül, hogy lázas, az nem vehet részt a vizsgán.

Az írásbelik október 30-ig tartanak, az emelt szintű szóbeliket november 12. és 16. között tartják, majd november 23. és 27. között a középszintű szóbelikkel zárul a szezon.

Elkezdődött a rendhagyó érettségi

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink