Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-19 20:54:00

Online oktatásra tértek át a balatonboglári középiskolában egy fertőzött tanár miatt

Online oktatást vezettek be egy balatonboglári középiskolában azután, hogy egy ott dolgozó tanárnak pozitív lett a tesztje. Az iskolát bezárták, csak az őszi szünet után nyitják újra.

Híradónk délelőtt kereste az iskolát, de csak annyit tudtunk meg, hogy valóban bezártak és digitális oktatást rendeltek el erre a hétre. A városban sokan még nem is tudták, hogy itt is felütötte a fejét a vírus, de mint mondták, máshol is volt már fertőzés. A híradónknak nyilatkozó egyik helyi lakos, akinek három unokatestvére jár a település általános iskolájába, elárulta: ott már többeket is karanténba kellett küldeni.

Balatonboglár polgármestere szerint az őszi szünet előtt az iskola vezetése jól döntött, hogy erre a négy napra digitális oktatást rendelt el, hiszen így van egy olyan 10-12 napos intervallum, amikor kiderülhet mindenkiről, hogy esetleg megfertőződött-e. 

„Bogláron itt van a koronavírus, ezt nem is lehet tagadni” – fogalmazott Mészáros Miklós, aki az általános iskolai karanténos eseteket is megerősítette híradónknak.

Közben az ugyancsak Somogy megyei Barcson a Honvédség egységei végeztek az ottani idősek otthonának fertőtlenítésével. Itt nem egészen két hete derült ki, hogy az ott lakó idősek közül szinte mindenki elkapta a fertőzést. Az adatok arra utalnak, hogy innen nem terjedt tovább a vírus.

Online oktatásra tért át egy balatonboglári középiskola

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink