Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-19 14:39:00

Nem várt fordulatot vett Berki Krisztián és Puzsér Róbert pere

Ma lett volna az első tárgyalása Berki Krisztián Puzsér Róberttel szemben indított büntetőperének. A tárgyalást viszont elhalasztották, mivel Berki ügyvédje egy újabb vádpontot nyújtott be a kritikus ellen.

Tavaly szeptemberben az önkormányzati választási kampány hajrában tett feljelentést Berki Krisztián celeb Puzsér Róbert kritikus ellen (mind Puzsér, mind Berki főpolgármester-jelöltként indult a választáson).

A feljelentést egy YouTube videó váltotta ki, melyben a kritikus-újságíró bűnözőnek nevezte a celebet. Puzsér szerint Berki illegitim módon jutott hozzá az induláshoz szükséges aláírásokhoz , azaz választási csalást követett el. Puzsér korábban Berkit választási csalás gyanúja miatt fel is jelentette.

Berki Krisztián a videót erősen sérelmezte, többek között azért jelentette fel Puzsér Róbertet, mert szerinte a kritikus „egy internetes portálra felrakott videóban Berki kislányára és feleségére is becsmérlő megjegyzést tett". Puzsér erre korábban a Blikknek úgy reagált: nem Berki családtagjait, hanem magát Berkit bírálta, éppen azért, hogy szerinte a celeb a bulvárnak dobja oda családját.

Az első személyes meghallgatásra a felek között júniusban került sor a Markó utcai Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A meghallgatáson a bíróság próbálta kibékíteni a feleket, ám nem jártak sikerrel, így a magánvádas per első tárgyalását október 22-ére tették. A békitő eljáráson Puzsér hangsúlyozta, hogy alkotmányos joga Berkit bűnözőnek nevezni. A Blikknek azt is kifogásolta, hogy a celeb "amolyan kocsmai stílusban közelről belevigyorgott" a képébe.

Ezen előzmények után Puzsér Róbert a Facebook oldalán arról számolt be, hogy a tárgyalást el kellett halasztani, mivel új vádat nyújtott be Berki Krisztián ügyvédjén keresztül a kritikussal szemben.

Szerinte Berki egyetlen célja, hogy az eljárás lehetőleg "minél tovább tartson, s így minél több alkalmat adjon az Orbán-rendszer bulvármédiájának beszámolni arról, hogy az ország legirritálóbb szélhámosa miként rángat bíróság elé újra meg újra".

"A mai tárgyalást azért kellett elhalasztani, mert a proteinsámán ügyvédje új vádat nyújtott be ellenem. Ezúttal az a sérelem tárgya, hogy az előző tárgyalás után beszámoltam arról, hogy Berki úgy vigyorgott bele a pofámba, „mint egy kib@szott szociopata".

Jelzem, hogy ez az arrogáns kamumilliárdos sem megfélemlíteni, sem megtörni nem fog. Végtelen türelemmel és végtelen megvetéssel várom az újabb vádakat és hazugságokat. Berki Krisztián egy országos senki, azt pedig, hogy a mögötte állók ennyi pénzt és energiát fordítanak a lejáratásomra, a munkám elismerésének tekintem"- írta bejegyzésben Puzsér Róbert.

Berki Krisztián is posztolt ma – a tárgyalásról közös fotót posztolt az ügyvédjével, valamint megjegyezte, hogy a 6-os tárgyalóterem számáról Lipcsei Péter focista jut eszébe.

6-os tárgyalóterem! Nekem a hatos számról mindig is Lipcsei Péter fog az eszembe jutni Ajánlom

További belföldi híreink