Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-18 16:13:00

Varga Mihály megerősítette: nem indul egyéniben '22-ben, Gór Csaba jöhet a helyén

Varga Mihály sem indul egyéni körzetben a '22-es választásokon - a pénzügyminiszter megerősítette a hírt munkatársunknak. Helyette Gór Csaba lesz majd a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje Óbudán - tudta meg az atv.hu.

Varga Mihály megerősítette: nem indul egyéniben '22-ben, Gór Csaba jöhet a helyén

Az atv.hu csütörtökön számolt be arról, hogy a kormány több minisztere sem indul a 2022-es választáson egyéni választókörzetben.

Varga Mihály az információt megerősítette munkatársunknak: valóban nem indul egyéni körzetben, "a kormányzati munkában és nyilván majd az országos kampányban lesz teendőm" - fogalmazott a pénzügyminiszter.

A 2018-as választáson a Budapest 4-es választókörzetében - a II. kerület és az óbudai szomszédos rész - Varga Mihály 41,82 százalékos eredménnyel, 24 208 szavazattal győzött, nyerte el a parlamenti mandátumot.

A második helyen végzett Niedermüller Péter (DK) 37,14 százalékkal 21 496 szavazatot szerzett, a harmadik Ungár Péter (LMP) 10,10 százalékkal 5848 szavazatot, utána Kovács Tamás (JOBBIK) 6,19 százalékkal 3585 szavazatot, az ötödik helyen Benedek Márton (MOMENTUM) végzett 2,66 százalékkal, 1538 szavazattal. Juhász Veronika (MKKP) 1,8 százalékkal 1044 szavazatot szerzett, míg Arató István (MUNKÁSPÁRT) 0,29 százalék, 167 voksot tudott elnyerni 2018-ban.

A körzetben a 2022-es Fidesz-KDNP induló Gór Csaba ügyvéd lehet, aki 2010 óta önkormányzati képviselő a II. kerületben - tudta meg az atv.hu.

Gulyás és Kocsis sem...

Múlt vasárnap írtuk meg, hogy Budapest XII. kerületében, a Hegyvidéken nem indul újra Gulyás Gergely, a Budapestért felelős államtitkára lehet Fidesz-KDNP a képviselő-jelöltje helyette. A Miniszterelnökséget vezető a Fürjes Balázsról írt portrénkban nyilatkozta munkatársunknak: a Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs. “Megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését” - azaz, az államtitkár még nem döntött.

Arról pedig a héten számoltunk be, hogy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető sem indul '22-ben - mivel a kampánycentrumban lesz rá szükség. A fideszes jelölt a Józsefvárosban Sára Botond lehet.

Azt pedig Bús Balázs osztotta meg a héten a Hit Rádióban, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kapott az elmúlt időszakban a közösségi médián keresztül és személyesen is, és részben ezért is úgy érzi, hogy ha kellő támogatottsága van, akkor indulna a 2022-es választáson országgyűlési képviselőjelöltként.

Az atv.hu úgy értesült, hogy Óbuda volt fideszes polgármestere a budapesti 10-es választörzetben indulhatna adott esetben eséllyel.

Ajánlom

További belföldi híreink