Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-18 08:52:00

Megdöbbentő családi titkot árult el Benkő László

Az Omega együttes alapítójának volt két ikertestvére.

A család sokáig elhallgatta a történetet, és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész is már idősebb volt, amikor édesanyja elmesélte, hogy megszületése előtt egy ikerpárral volt várandós. „Másfél évvel az érkezésem előtt anyám ikrekkel volt állapotos és két kisfiút hozott a világra. Egyikük a László nevet kapta apám után, a másik pedig az apai nagybátyám nevét, a Ferencet viselte volna, de sajnos halva született és ez a körülmény döntő szerepet játszott abban, hogy Lacika is csak pár napot élt. Anyukám elmondta, lelkileg nagyon megviselte, hogy két kisbabától kellett búcsút vennie. Apám is nagyon szomorú volt, ráadásul akkor, 1941 telén már a háborús helyzet is aggasztó volt, de talán pont a tragédia miatt döntöttek úgy, újra megpróbálják” – mesélte a Blikknek Benkő László.

„Hatalmas volt a boldogság, amikor fél évre rá megfogantam és utána egészségesen megszülettem. A szüleimnek sok nehézséggel kellett megküzdenie, de csodálatos gyerekkorom volt. Nagyon szerettek és a széltől is óvtak, akárcsak a húgomat, aki négy és fél évvel később született. Két gyermeket elvesztettek, de a sors két másik gyerekkel kárpótolta őket” - folytatta.

„Büszke vagyok rá, hogy bennem két Benkő László él tovább: a fivérem és az édesapám. Elismerem, különös érzés volt, amikor először láttam az ikrek sírját a soproni temetőben. Már többször is megfogalmazódott bennem a kérdés, élnék-e, ha ők megmaradnak? Nem tudom, a szüleim vállaltak volna-e újabb gyerekeket, főleg mivel 1943 júniusában, amikor világra jöttem, a háború miatt kétségbeejtő volt az itthoni helyzet” – zárta gondolatait a legendás billentyűs.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink