Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-16 15:13:00

Vértesszőlősi siklóernyős-baleset: Pintér Sándor szerint hiba történt a mentés során

A belügyminisztert az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén kérdezték az üggyel kapcsolatban, ahol azt mondta, büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet.

A Telex azt írja, szeptember 29-én az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén hallgatták meg a belügyminisztert. Az ülésen az MSZP országgyűlési képviselője, Harangozó Tamás és a DK alelnöke, Vadai Ágnes a vértesszőlősi siklóernyős balesetről is kérdezte Pintér Sándort.

Július elején a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem munkatársai mellett a Magyar Honvédség Mi–8-as helikoptere is részt vett egy siklóernyős mentésében Vértesszőlős közelében. A 46 éves férfi egészen addig biztonságban volt a fán, amíg a honvédségi helikopter fölé nem szállt. A 3900 lóerős gép rotorszele ugyanis azokat az ágakat is letörte, amin a siklóernyős ült. Oroszi Zsolt közel 20 métert zuhant, augusztus 10-én pedig a kórházban meghalt - idézi fel a portál.

A Budapesti Regionális Nyomozó ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint csak a büntetőeljárás lezárása után lehet majd tudni egészen pontosan, hogy mi történt.

„Egy egészen biztos, hogy hiba történt a mentés során. Annyira akartak segíteni a repülőn, hogy sajnálatos módon ez a túlzó segítség a halálához vezetett. De a túlzott segíteni akarás sem vezethet oda senkinél, hogy mások életét kockáztassa, ezért büntetőeljárás keretében vizsgáljuk az ügyet”

– olvasható a belügyminiszter válasza az ülés jegyzőkönyvében.

Tragédia: meghalt a siklóernyős, akit a honvédségi mentőhelikopter sodort le egy fáról

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink