Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-16 18:01:00

Friss kutatás: minden harmadik fiatal gondolja azt, hogy a kínaiak szabadították ránk a koronavírust

Bálint Kata, a Political Capital politikai elemzője beszélt a Spirit FM-en beszélt arról, hogy mennyire mozgatják meg a fiatalabb korosztályt a politikai témák, és ez hogyan változott a koronavírus alatt.

A Political Capital kutatása szerint a fiatalok nagy részét egyáltalán nem érdekli a politika: 38 százalékukat egyáltalán nem vagy csak minimálisa foglalkoztatja. 

Bálint Kata politikai elemző Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc műsorában, a Spirit Show pénteki adásában elmondta, hogy ez nem meglepő, megfelel a trendeknek. Azt azonban hozzátette, hogy a koronavírus megnövelte a fiatalabbak érdeklődését a politika és a közügyek iránt. 

Az szintén kiderült, hogy az első hullám (nyáron zajlott a felmérés) alatt alapvetően elégedettek voltak a kormány döntéseivel, észszerűnek találták a szigorításokat. 

A műsorban szóba került, hogy a fiatalok több mint harminc százaléka gondolja, hogy a kínaiak szabadították ránk a vírust, huszonöt százalék pedig az amerikaiakról hiszik ugyanezt. Népszerűek a szándékosságot sejtető összeesküvés-elméletek.

A műsort ezen a linken lehet visszahallgatni. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink