Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-15 15:25:00

SZFE-ügy: épülettel segítené a főváros a hallgatókat

Szarka Gábor kancellár keddtől befejezettnek tekinti a Tanköztársaságot, az egyetem polgárainak azonban erről más a véleménye. Ennek kapcsán Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros kész épületet biztosítani az SZFE-nek.

Szarka Gábor lekapcsoltatta az SZFE Vas utcai épületén belül az internetet, amin mind az oktatók, mind a hallgatók felháborodtak. Az épületben működő kollégiumban a diákok fizetnek az internet használatért, Szarka szerint viszont nem ő, hanem az egyetemfoglalók sértenek jogot.

Gy. Németh Erzsébet az internet lekapcsolását "pitiáner dolognak" minősítette az ATV Start című műsorában. A főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy nincs igaza a “katona kancellárnak”, mivel a diákok fizetnek az internetért, valamint nem kérheti a sztrájkolók névsorát sem.


Szerinte a kormányzatnak tudomásul kellene vennie, hogy a diákoknak igazuk van és joguk van szabadon tanulni, azoktól, akik eddig is oktatták őket.

Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta, hogy bár a fővárosnak nem dolga az egyetemek fenntartása, mégis megpróbálnak segíteni az SZFE-nek. A helyzet élesedése kapcsán Gy. Németh Erzsébet kijelentette, hogy amennyiben megkeresést kapnak, akkor ingatlannal tudnák segíteni a SZFE-t, ahol teret tudnak biztosítani arra, hogy szabadon lehessen oktatni.

A Fővárosi Önkormányzatnak sok olyan, korábbi iskolaépülete van, ami üresen állnak, erre a célra bevethetők. Azt is elmondta, hogy informális megkeresések voltak az üggyel kapcsolatban, hivatalosak viszont még nem.

Lekapcsolták az internetet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink