Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-15 19:30:00

Lázár: ma már úgy látom, a jó politika az „élni és élni hagyni" jegyében zajlik

"8 évet dolgoztam frakcióvezetőként, államtitkárként és miniszterként, 6 évig ott ültem minden kormányülésen. Azt gondolom, hogy nekem is elég volt, és belőlem is elegük volt néhányaknak" – erről Lázár János volt kancelláriaminiszter beszélt a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának vendégeként amikor arról kérdezték, parkolópályának érzi-e, hogy 2018-ban kikerült a kormányból.

A beszélgetésben arra a kérdésre, hogy a kormányból történt távozása előtt ki közölte kivel, hogy "elég volt", úgy reagált: ez kölcsönös volt. Aztán leszögezte, hogy ha a miniszterelnök felkér valakit kormánytagnak, az 4 évre szól, utána lejár a mandátuma.

Arra a kérdésre, hogy a tavaly októberi önkormányzati választás eredményéből és Márki-Zay Péter ismételt hódmezővásárhelyi győzelméből milyen tanulságot vont le, Lázár János azt válaszolta: míg korábban azt gondolta, hogy a politika az akaratátviteli képességről szól, ma már úgy látja, hogy a jó politika "az élni és élni hagyni jegyében zajlik, és a többet ésszel mint erővel jegyében cselekszik".

A beszélgetésben szó volt Winston Churchill legújabb, magyar nyelven most megjelent életrajzáról, amelynek hazai kiadója Lázár János és egykori államtitkára, Csepreghy Nándor.

A beszélgetést holnap reggel láthatják az ATV Facebook-oldalán, teljes leiratát pedig szintén reggel itt az atv.hu-n olvashatják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink