Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-15 13:24:00

Kocsis Máté sem lesz egyéni képviselőjölt ‘22-ben, Sára Botond indulhat helyette

A 2022-es parlamenti választásokon Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem lesz egyéni képviselőjelölt, a körzetében, Józsefvárosban Sára Botond indulhat - tudtuk meg. Információnkat Kocsis Máté megerősítette, és azt is, hogy a kampánycentrumban lesz majd rá nagyobb szükség.

Kocsis Máté sem lesz egyéni képviselőjölt ‘22-ben, Sára Botond indulhat helyette
Kocsis Máté / Fotó: MTI

Nem lesz a 2022-es parlamenti választásokon egyéni képviselő-jelölt Kocsis Máté - tudta meg az atv.hu. Forrásaink ezt azzal indokolták, hogy a politikusra, aki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a kampánycentrumban “lesz igazán szükség” a választások finisében. A körzetében a budapesti 6-os választókerületben - a Józsefvárosban, ahol 2018-ban meggyőző fölénnyel nyerte el a parlamenti mandátumot - a hírek szerint ‘22-ben Sára Botond lehet a Fidesz-KDNP jelöltje (aki 2018-ban váltotta a kerület élén polgármesterként Kocsis Mátét), és a Budapesti Kormányhivatal vezetője.

Információnkat Kocsis Máté érdeklődésünkre megerősítette.

Az már - ahogy arról vasárnapi cikkünkben beszámoltunk - szintén eldőlt, hogy Budapest XII. kerületében, a Hegyvidéken nem indul újra Gulyás Gergely sem, a Budapestért felelős államtitkára indulhat helyette. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt nyilatkozta munkatársunknak: "a Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs". Fürjesnek is el kell fogadnia a felkérést, aki, mint Gulyás Gergely fogalmazott, nagyon megtisztelőnek tartja a lehetőséget és túl komolynak ahhoz, hogy elhamarkodott választ adjon". Az államtitkár még valóban nem adott egyértelmű választ a felkérésre. „Megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését” - mondta a róla szóló portrénkban Fürjes, amit itt olvashat.

Kormányközeli és fideszes források munkatársunkat arról tájékoztatták: több miniszter is lesz, aki 2022-ben már nem indul egyéni körzetben, ők is a kampányfeladatokra koncentrálnak.

Ajánlom

További belföldi híreink