Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-14 12:37:00

​Vadai Ágnes reagált Hadházy Ákos kijelentéseire: ha valaki valamit állít, tudni kell bizonyítani

A pártok cáfolják Hadházy Ákos kijelentését, miszerint tájékoztatta őket Bíró László korrupciógyanús ügyeiről. Gyurcsány Ferenc szerint kutya nehéz dolga lesz az ellenzéknek 2022-ben.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője elmondta, hogy Hadházy Ákos Gyurcsány Ferencet semmilyen módon nem tájékoztatta a Bíró László személye körül felmerült korrupció-gyanúról, de többi pártelnök is hasonló állítást tett.

Ha valaki állít valamit, azt tudni kell bizonyítani, ő például a legfőbb ügyésznek szokott hasonló kérdésben írni

- javasolja Hadházy Ákosnak is ezt a módszert.

A politikus elmondta, hogy a borsodi időközi választásból a DK számára az a tanulság, hogy 2022-ben az 1-1 ellen politika tud érvényesülni, csak ez jelent kellő választói felhajtóerőt. Azt is közölte, hogy egyes kerületekben előválasztással, míg máshol tárgyalással fognak dönteni a jelöltek személyéről.

A másik tanulság, hogy az ellenzéki szereplők közötti vita nem a közvélemény elé való, hanem azt kell megmutatni, hogy milyen Magyarországot szeretnének építeni.

Vadai szerint számos olyan képviselőjük van az önkormányzatokban, akik meg tudják mutatni, milyen kormányzást akarnak. A DK-s politikus azt mondta, hogy nagyon sok ellenzéki szereplő van, azért ülnek különböző pártokban, mert néhány kérdésben mást gondolnak, viszont a demokráciában, a jogállamiságban egyetértenek. Szerinte a kormányzásnak az a lényege, hogy megpróbálnak kompromisszumot kötni.

Gyurcsány Ferenc személyének vitatottsága kapcsán Vadai Ágnes leszögezte, hogy a DK az ellenzék legnagyobb pártja, azt pedig mindenki tudja, hogy Gyurcsány Ferenc vezeti ezt a pártot. Szerinte jelzésértékű ezen a téren is, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt.

A DK szerint kutya nehéz dolguk lesz 2022-ben

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink