Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-14 09:23:00

Novák Katalin bejelentése: 2021-től az állam átvállalja a gyerekesek lakásfelújításának a felét

Maximum 3 millió forintig átvállalja az állam 2021 január 1-től azon családok lakásfelújítási költségeinek az 50 százalékát, akiknek legalább egy gyerekük van - jelentette be Novák Katalin családügyi miniszter.

2021 január 1-től azon családoknak, akik az othonukat újítják fel, a renoválási összeg felét - maximum 3 millió forintot - visszautalnak a családoknak. Ezt Novák Katalin családokért felelős miniszter jelentette be ma reggeli sajtótájékoztatóján. Az otthonfelújítási támogatás az egy gyermekes családoknak is jár, és nem feltétele a CSOK igénylése. Az a főszabály, hogy a támogatás a gyermek 18 éves koráig jár, ha egy háztartásban élnek, de a részletszabályok hamarosan megjelennek.

Azt, hogy azok a családosok, akik igénybe veszik a CSOK-ot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát új otthonuk vásárlásakor, a miniszter már hétfőn bejelentette a Facebookon. Novák Katalin hétfőn emlékeztetett, 2021. január 1-jétől kedvezőbbek lesznek az áfaszabályok, kevesebbet kell majd fizetni az új otthonokért: csak 5 százalékos áfát az új építésű otthonok után a mostani 27 százalék helyett.

A CSOK-ot igénybe vevő családok azonban még az 5 százalékos áfát is visszaigényelhetik - tette hozzá a miniszter.​

Százezer hitelesnek nőhet a törlesztőrészlete a moratórium után
Ajánlom

További belföldi híreink