Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-14 11:57:00

Mandiner: Orbán Viktor nagyon kiakadt a Mazsihiszre, amiért nem reagált eléggé a jobbikos szerencsi jelölt antiszemita kijelentéseire

A Mandiner kormányközeli körökből arról értesült, Orbán Viktor gyengének és határozatlannak tartja a Mazsihisz elnökének Bíró-ügyben tanúsított fellépését.

A lap információi szerint Orbán Viktor a Mazsihiszt, személyesen annak elnökét, Heisler Andrást tartja felelősnek azért, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a szerencsi időközi parlamenti választáson. Mint írják: a kormányfőben megütközést keltett, hogy Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben.

A Mandiner még augusztusban kereste meg a Mazsihiszt Bíró László jelölésével kapcsolatban, aki többször is antiszemita kijelentéseket tett. A portál arról érdeklődött: megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását azok után, hogy kiderült, milyen megnyilvánulásokat tett 2018-ban. A lap akkor egyértelmű választ nem kapott a kérdésre, de jelezték:


„minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható”.

A Mandiner szerint a miniszterelnök ezt az egyszeri reakciót tartja határozatlannak és gyengének, sőt, hiányolja, hogy Heisler nem szólította fel egyértelműen a baloldali pártokat arra, ne támogassanak egy judapestező, tetűzsúzdázó jelöltet. A kormányfő szűk környezete szerint ugyanis a máskor antiszemitizmus-ügyben igen érzékeny Mazsihisz ekkor még nyomást gyakorolhatott volna a magyar baloldalra, hiszen a jelöltállítási határidő csak szeptember 4-én járt le.

Ítéletet mondtak a baloldalról?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink