Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-13 21:16:00

Egy koronavírusos dolgozó miatt rendeltek el rendkívüli szünetet a csepregi óvodában

Egy munkatárs tesztje lett pozitív, ezért rendeltek el rendkívüli szünetet a csepregi óvodában - mondta el a településvezető Híradónknak. Közben egyre több óvodába tör be a koronavírus, Pécsen egy egész csoport járványügyi megfigyelés alá került. Müller Cecília szerint jelenleg 28 intézmény nem fogad gyerekeket.

Sáránd, Csepreg

Hatósági karantént rendeltek el a sárándi óvodában egy pozitív dolgozó miatt, a csepregi intézményben pedig rendkívüli szünet van. Híradónknak a polgármester azt mondta: egy munkatárs lett pozitív, a többiek tünetmentesek. Mivel az Oktatási Hivatal által elrendelt bezárás miatt nincs lehetőség biztosítani az óvodai szolgáltatásokat, így még a héten fertőtleníthetik az intézményt – mondta Horváth Zoltán.

Pécs

Az egyik pécsi óvodában húsz gyerek és egy óvónő van járványügyi megfigyelés alatt, miután fertőzött lett az egyik dolgozó. Azóta még fokozottabban védekeznek. Szigorúan veszik a maszkviselést, a fertőtlenítést és a lázmérést is – részletezte híradónknak Weizer Józsefné, a Kertvárosi Óvoda intézményvezetője.

Budapest

Bár korábban a 18. kerület óvodáiban is voltak koronavírusos esetek, itt jelenleg nincs fertőzött. A legnagyobb félelmük mégis az, hogy a betegség újbóli megjelenése a gyermekellátás megszervezését is felboríthatja. Ha ugyanis pedagógusok vagy technikai alkalmazottak fertőződnek meg nagyszámban, a gyerekek ellátása is sokkal nehezebb lesz – magyarázta Kékesi Szilvia, intézményvezető híradónknak. A kerületi orvosoktól ugyanakkor úgy tudják, hogy még nem indult el a nagyfokú gyermekmegbetegedés.

A PDSZ a napokban készített felmérést a tanárok munkakörülményeiről. Az előzetes eredmény alapján a válaszadók – beleértve az óvodapedagógusokat is – egy hetes skálán átlagban kettesre értékelték a járványügyi intézkedéseket. Kiemelték, hogy a karanténba került válaszolók több mint 80 százaléka jellemzően nem 100 százalékos, hanem 60 százalékos táppénzt kapott.

Müller Cecília szerdai tájékoztatása szerint az operatív törzs jelenleg 28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet. Az országos tiszti főorvos hozzátette: 130 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarend lépett életbe.

Egyre több óvodába tör be a koronavírus

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink