Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-12 20:57:00

Molnár Zsolt a borsodi ellenzéki szereplésről: a ma 46 százaléka a holnap 51 százaléka lehet

A Fidesz megkezdte a teljes önkormányzati rendszer felszámolását- jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP budapesti pártigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Molnár Zsolt szerint kétségbeesetten magyarázkodik a kormány, visszaemlékezett, hogy egy évvel ezelőtt egy másik Magyarország tért nyugovóra, hiszen az ellenzék győzelmet aratott az önkormányzati választáson. Molnár szerint a Fidesz az egész pályás letámadást indított ezt követően, amiben az önkormányzati rendszert tönkre akarják tenni, ki akarják véreztetni elsősorban az ellenzékieket.

Szavakban az önkormányzatiságról beszél a kormány, de valójában fel akarja számolni a fékek és ellensúlyok rendszerét, aminek az önkormányzatok az útjában állnak.

Szerinte az ellenzéki vezetésű önkormányzatok sikertörténetek, Szombathelyen, Pécsen, de a Karácsony vezette koalíció is helytállt, és be fogják bizonyítani, hogy 2022-re kormányzóképes lesz az ellenzék.

A szerencsi időközi választás kapcsán Molnár elmondta, hogy összességében kell nézni a 2018 óta elkezdődő tendenciát. Az a 46 százalék, amit most elért az ellenzék, az a holnap 51 százaléka lehet, hiszen teljesen mások az esélyek. Molnár állította, hogy nincs alternatívája az együttműködésnek. Bíró László személye kapcsán leszögezte, hogy elmaradt az előválasztás, ami a járványhelyzetnek is betudható. Tárgyalásos úton döntöttek, a Jobbik volt a térségben a legerősebb, holott nekik volt más jelöltjük. Molnár Zsolt megjegyezte, hogy Bíró korrupciós ügyéről most hallanak először, nem akar üzengetni másoknak a médián keresztül, a pártoknak egymást közt kell ezt megbeszélni.

Leépülőben az önkormányzatiság?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink