Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-11 11:04:00

Fürjes Balázst indíthatja Gulyás Gergely helyett a Fidesz 2022-ben

Gulyás Gergely helyett a Fidesz Fürjes Balázst indítaná a Hegyvidéken 2022-ben – derül ki az atv.hu Fürjes Balázsról készült portréjából.

"A Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak és nekem is az a véleményem, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes Balázs" - erősítette meg Gulyás Gergely az atv.hu-nak, hogy 2022-ben az ő mostani helyén, a XII. kerületben a Hegyvidéken indulhat államtitkára, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésért felelős Fürjes Balázs a Fidesz-KDNP egyéni képviselő-jelöltjeként. Az volt ugyanis a Fidesz-elnökség álláspontja, hogy ő miniszterként többet tud majd a '22-es választási kampányban segíteni, ha csak kormányzati feladatai lesznek. A pártelnökség ajánlást fogalmazott meg, de a jelölés joga a hegyvidéki Fidesz-szervezeté. És persze Fürjesnek is el kell fogadnia a felkérést, aki, mint Gulyás Gergely mondta „nagyon megtisztelőnek tartja a lehetőséget és túl komolynak ahhoz, hogy elhamarkodott választ adjon".

Fürjes Balázs az atv.hu kérdésére elzárkózott az elől, hogy kommentálja lehetséges képviselőjelöltségét.  „Megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését. Ott van a család is: ez a vállalkozás komoly fordulat lenne személyes életünkben. Családként működünk, az egész családot érintő döntéseket mindig megbeszéljük a feleségemmel. Most ez sem egyszerű, ő 7/24-es szolgálatban van, négyhónapos a kisfiunk" - mondta.​

A teljes portrét itt olvashatja el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink