Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-09 10:03:00

Szijjártó: az év vége felé lehet Orbán-Putyin csúcstalálkozó - de a világjárványtól függ

“Nem vettük le a napirendről a csúcstalálkozó lehetőségét, továbbra is azzal számolunk, hogy az esztendő vége felé sor kerülhet rá” - jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy idén is lesz-e Orbán-Putyin csúcs. De külügyminiszter hangsúlyozta: a világjárvány, a magyar-orosz viszonyrendszeren kívüli esemény ezt módosíthatja.

Szijjártó: az év vége felé lehet Orbán-Putyin csúcstalálkozó - de a világjárványtól függ

Tavaly október végén Budapesten volt a találkozó, ezért idén Oroszországban kell, hogy sor kerüljön a következő találkozóra. Nem került le a napirendről - jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére egy sajtótájékoztstón, hogy idén is lesz-e Orbán-Putyin csúcstalálkozó.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: amikor az év elején elkezdték tervezni az év külügyi naptárát, akkor volt egy megállapodás az oroszokkal, hogy az idei esztendő második felében, "de inkább a vége felé sort kerítünk a csúcstalálkozóra".

Nem vettük le a napirendről a találkozó lehetőségét, továbbra is azzal számolunk, hogy az esztendő vége felé sor kerülhet rá - jelentette ki Szijjártó Péter, de hangsúlyozta: "ezt most számos, a magyar-orosz viszonyrendszeren kívüli esemény módosíthatja". Oroszország is küzd is világjárvánnyal - mondta a külügyminiszter hozzátéve: ezért meglátják majd, hogy mikor kerül sor a csúcstalálkozóra.

Tavaly október 30-án Vlagyimir Putyin jött Budapestre, a Karmelitában közös sajtótájekoztatót os tartott Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz elnök látogatásáról akkor itt és itt számoltunk be.

Ajánlom

További belföldi híreink