Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-09 11:27:00

Megszólalt Szijjártó: Dzsudzsáknak marad a diplomata útlevele, amíg vissza nem vonul

Dzsuzsák Balázs diplomata útlevele marad, "majd ha visszavonul, visszakérem tőle" - mondta ma az ATV kérdésére Szijjártó Péter. A miniszter ezt a 108 válogatotti pályára lépésével indokolta, és arra is utalt: lehet még Dzsuzsák a válogatott csapatkapitánya.

Megszólalt Szijjártó: Dzsudzsáknak marad a diplomata útlevele, amíg vissza nem vonul

Dzsudzsák Balázs mégiscsak egy válogatottsági rekorder, 108-szor lépett pályára. Az aktív labdarúgók között a legtöbb válogatottsággal ő rendelkezik - ezt válaszolta Szijjártó Péter egy mai sajtótájékoztatón az ATV kérdésére, hogy miért rendelkezik még mindig a labdarúgó diplomata útlevéllel.

Dzsudzsák a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya, “ha jól emlékszem, az elmúlt három meccsen volt csak ez másképp”. De visszatérhet ez még az eredeti állapotba, azért ezt ne vessük el teljes egészében - utalt a miniszter arra, hogy Dzsudzsák lehet még csapatkapitány.

Amíg vissza nem vonul, marad az útlevél

Ami a kérdésünket illeti, a külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: reméli, hogy az ő segítségére a magyar válogatott még számíthat, annak érdekében, hogy “amikor az Európai Bajnokság meccseit nézzük”, azt lássuk, hogy magyar csapat is a pályára lép. “Úgyhogy a diplomata útlevele marad, majd ha visszavonul, visszakérem tőle” - mondta kérdésünkre Szijjártó Péter.

A Blikk azt írta...

A Blikk írta meg, hogy bár hazatért Magyarországra Dzsuzsák Balázs, és a Debrecen VSC csapatához igazolt, megtarthatta a diplomata útlevelét.

Ajánlom

További belföldi híreink